Miercuri, 7 iunie, la sediul ARCUB din Centrul Istoric al Capitalei va avea loc prima ediție a Congresului de Gastronomie și Vin organizat de Vinul.ro, Rare Foods Services, gastroart.ro, Concret PR România, cu sprijinul partenerului principal Selgros Romania.

Organizatorii vor lansa spre dezbatere și vot al participanților Manifestul pentru gastronomia și vinurile din România, un ghid scurt și concis de bune practici în #HoReCa.
De asemenea la dezbaterea despre Identitatea culinară națională și-a anunțat participarea, alături de invitații deja anunțați, și domnul Mircea Dobre, ministrul turismului.

Selgros Romania este principalul partener al Congresului de Gastronomie și Vin.
Mulțumim pentru sprijin: AQUA Carpatica, La Mama, Document, Julius Meinl, Kuvings România, Primăria Municipiului Bucureşti, IWCB ROMANIA, Fotohoreca.

#CongresuldeGastronomieSiVin își propune să inițieze dezbateri în jurul a trei subiecte fierbinți: istoria gastronomică națională – tradiții, moșteniri, prezent și viitor; identitatea culinară națională – suntem ultima țară europeană fără o identitate gastronomică asumată și promovată ca atare; oeno-turismul ca vârf de lance pentru promovarea turismului gastronomic în România.

La dezbateri vor participa influenceri din zona gastro-oenologică: chefi, bloggeri, organizatori de evenimente, antropologi, jurnaliști, producători locali.

În zona adiacentă sălii unde vor avea loc dezbateriile se organizează o mică expoziție cu degustare la care participă o serie de producători locali. Puteți savura vinuri, preparate cu trufe, păstrăv sau scrumbie de Dunăre afumată etc.
EXPOZANȚI:
SERVE Clubul Cavalerilor, Domeniul Bogdan, CRAMA HISTRIA, Domeniile Urlati, Ivan Pescar, Valeputna Povestea Păstrăvului Desăvârșit, Mica Ilinca, Kuvings România, Microgreens Romania, La Bottega Del Tartufo.

*** Intrarea este liberă dar se face în baza înscrierii pe site-ul:
http://congresuldegastronomie.ro/