Restaurantul Isoletta are la baza bucataria italiana si aduce excelenta prin preparate gatite cu pestele proaspat pescuit in apele Italiei. Bucataria este simpla dar pune in valoare materia prima, prin gust si arome. Personalul din bucatarie este condus de Domenico, un renumit bucatar sef italian cu experienta in restaurante din lantul Michelin.
Bucataria italiana e una cu radacini puternice in istoria Europei. E veche de peste 2000 de ani. Coastele insorite ale Mediteranei i-au adus influente arabe, mirodenii si arome exotice de pe alte continente.Ca orice popor latin si italienii sunt mari gurmanzi iar pofta de mancare se vede in mesele lor copioase. E greu sa rezumi varietatea de forme pe care o ia materia prima in bucataria unui italian.
O masa italiana incepe cu antipasti sau gusatri reci. Urmeaza supa. Cu fidea, cu taitei, cu galuste, de peste sau cu legume, in functie de zona Italiei in care dorim sa o retraim.
Meniul contiuna cu paste. Si abia de aici incepe maiestria bucatarului nostru, italianul Domenico- spaghetti, lasagna, tortellini, tagliatelle.
Nu va ganditi ca masa s-a terminat. Felul principal abia acum vine. Carnurile sunt pretuite de italieni, la fel ca in orice alta tara. Fie ca e vorba de carne de porc, vita, pui sau miel, fie ca vorbim de delicatese marine, bucataria italiana le-a adaugat sosurile si condimentele care le schimba gustul si le dau aroma mediteraneana.
In locul felurilor de mancare pe baza de carne, italienii aleg uneori Risotto. Si pe acesta il gatesc cu fructe de mare sau legume, la care adauga smantana si condimentul secret – sofranul. Cum orice masa seriosa se temina cu un desert, restaurantul nostru se lauda cu un pretios cappuccino si expresso si cu inventia care te face sa te lingi pe degete: tiramisu.
Isoletta Restaurant
Adresa: Sos. Nordului, nr. 7-9, Bucharest, Romania
Rezervari: 0730 822 085
Luni – Duminica: 12:00 am – 12:00 pm
Email: reservations@isoletta.ro
Website: www.isoletta.ro