Cele mai bune restaurante si cele mai bune mancaruri din Bucuresti in 2019
Ca in fiecare an, in ultima saptamana din ianuarie sunt inmanate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in anul care tocmai s-a incheiat. Anul acesta am avut o dubla gala de premiere, pentru ca au fost date in acelasi timp si premiile pentru competitia Topul Restocracy al Mancarurilor 2019.
Gala Premiilor Restocracy a avut loc duminica 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in prezenta a peste 250 de invitati, dintre care o suta de manageri ai celor mai importante restaurante, peste douazeci de ambasadori straini, jurnalisti, personalitati din business si din alte domenii, membri ai juriilor de la Topul Mancarurilor, sponsorii si invitatii lor, desigur.
Castigatorii premiilor
Cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2019
Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2019: Le Bistrot Français
Dupa bucatarie:
- Cel mai bun restaurant Romanesc traditional: Caru’ cu Bere
- Cel mai bun restaurant Romanesc aristocratic: Zahanaua Zexe
- Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca: NOUA
- Cel mai bun restaurant International: Joseph by Joseph Hadad
- Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
- Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
- Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
- Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
- Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
- Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
- Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
- Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
- Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image
Dupa specificul dominant:
- Cel mai bun restaurant de Peste si fructe de mare: Raionul Floreasca
- Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
- Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
- Cel mai bun Steakhouse: Osho
Premii speciale:
- Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
- Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herastrau
- Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jaristea
Ca de fiecare data, premiem si bucatarii:
Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean
Cu aceasta ocazie, am enumerat si tinerii chefs romani pe care Restocracy ii apreciaza cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (in ordine alfabetica):
- Adrian Tihulca (Loft)
- Alex Melinte (Poesia)
- Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
- Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
- Catalin Jernoiu (BistroMar)
- Catalin Petrescu (Argentine)
- Cristian Lazar (Prime)
- Daniel Palici (Maize)
- Iulian Constantin (ZenSushi)
- Nicu Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
- Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai)
- Radu Ionescu (Kaiamo)
- Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
- Catalin Bejenariu (Kane)
Mentiunile speciale “Preferintele Restocracy” de anul acesta:
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019
Am avut aceleasi categorii in competitie si in acest an:
- Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald
- Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald
- Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon
- Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza
- Foie gras
- Paste, cu subcategoriile paste si risotto
- Humus, cu subcategoriile humus si kibby
In concurs s-au inscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale orasului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de tari in jurii, dintre care peste 20 de ambasadori straini acreditati in Romania, personalitati din business, cultura si alte domenii.
Castigatorii
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019
Cel mai bun sushi:
Cel mai bun sashimi:
Cel mai bun ramen: Kanpai
Cel mai bun udon: Yuki
Cel mai bun foie gras:
- Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
- La Cantine de Nicolai
- L’Atelier
Cel mai bun steak de vita:
Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:
Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:
Cel mai bun peste crud sau marinat:
Cel mai bun peste gatit la cald:
Cele mai bune paste:
Cel mai bun risotto:
Cele mai bune humus si kibby:
Si mancarurile care au iesit cel mai mult in evidenta si i-au impresionat pe evaluatori (in ordine alfabetica):
- Bacalhau @ Dancing Lobster
- Black code marinat in miso cu piure de gulie @ Loft
- Bluefin tuna tartare @ Le Vivier
- Burrata @ Belli Siciliani
- Crab & Scallops cu sos de lamaie @ Poesia
- Creveti in sos de unt si usturoi @ Mesogios
- Ebi-Ten Udon @ Yuki
- Grande Mariscada @ Dancing Lobster
- Halibut cu hamburger de quinoa si piure de cartofi dulci @ Prime
- Kibbeh Nayeeh @ Four Seasons
- Kofta pe betisor de scortisoara @ Sharkia
- Muhamara @ Piccolo Mondo
- Paccheri cu creveti rosii sicilieni @ Isoletta
- Pizza Margherita @ Borgo Margherita
- Rapane la tigaie @ Cherhanaua Ancora
- Rasol de oaie cu orez arabesc @ Octopus
- Risotto cu dovlecei, alune si cafea @ Roberto’s
- Tagliatelle cu vită și sos de șofran @ Caffe Citta
- Tartar de carbineros @ La Pescaderia by Alioli
- Tartar de ton @ Joseph by Joseph Hadad
- Tokana de peste si fructe de mare @ Raionul Floreasca
- Tomahawk (black angus USA) @ Red Angus
- Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos @ ZenSushi
- Ramen Yokohama @ Kanpai
Premiile Nokia
HMD Global, compania care detine licenta Nokia pentru telefoane, a oferit doua premii bucatarilor sefi participanti in concurs, cate un telefon Nokia 7.2 cu camera de 48 MP pentru cea mai interesanta si originala fotografie a unei mancari (farfurii). Premiile au fost castigate de catre bucatarii sefi de la Dancing Lobster si de la Red Angus.
Sponsorii acestei editii Gala Premiilor Restocracy au fost: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Sodexo, Vitis Metamorphosos, Nespresso, Tuborg, Maspex, Expressoft, JW Marriott Bucharest Grand Hotel si mai multi altii care ne-au ajutat cu produse si servicii pentru care ar fi trebuit sa platim peste posibilitatile noastre, daca nu ar fi fost ei. Le multumim mult mai mult decat reiese din aceste randuri!
Restocracy (www.restocracy.ro) este un sistem de evaluare a restaurantelor de catre George Butunoiu si alti evaluatori independenti, de prezentare si de autoprezentare a restaurantelor, lansat in martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucuresti.
Informatii suplimentare: Daniel Catoi, 0729.997.268, redactia@restocracy.ro