Creat sa celebreze autenticitatea gustului. Pasiunea pentru gastronomie ne-a determinat sa cream Sardin, un restaurant cu aer mediteranean si bucatarie responsabila, un loc in care impartasim cu clientii nostrii gustul mancarii autentice si dragostea pentru vin.
Sardin e un loc construit in jurul bucatariei mediteraneene si a traditiilor romanesti

Cautarea calitatii ne-a adus in cele mai apetisante locuri, iar Reggio Emilia si Lombardia, Verona, Piemonte si Franciacorta sunt unele dintre favoritele noastre.Ne face placere sa ne intoarcem acolo cu orice ocazie si ne-am facut o multi de prieteni in toata Italia. De aici, aducem acasa, cu noi cele mai bune ingrediente, sau, prietenii si furnizorii nostri le trimit direct la restaurant.

Pe de alta parte, in Romania colaboram cu furnizori de legume si fructe de origine cotrolata si peste si carnuri foarte proaspete.

Calitate. Originalitate. Folosim ingrediente artizanale de calitate superioara care dau gust autentic preparatelor cu specific italian pe care le promovam in restaurantul nostru. Framantam si coacem paine de casa cu maia, din faina ecologica macinata in mod autentic, intr-o moara de piatra din Piemonte.

Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio.

Pastele artizanale sunt aduse din Napoli. Tot de acolo vin si fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Piennolo. Din Sicilia provin maslinele si uleiul extravirgin presat la rece dar si lamaile si clementinele atunci cand este sezon.

Sezonalitate si Prospetime. Fiecare preparat este gatit in totalitate in bucataria Sardin. Ne aprovizionam in functie de sezonalitate cu peste salbatic, fructe de mare de captura si legume proaspete de cea mai buna calitate atat de la producatori straini cat si de la producatorii romani care respecta acelasi etos pe care il promovam si noi. Gatim responsabil cu ingrediente de provenienta controlata.

Frenezia colectionarii. Scotocind prin targurile de antichitati din zona Adriaticii si a Mediteranei am ajuns sa strangem suficiente “comori” pe care sa le folosim in decorarea a… doua restaurante ??

“Pe un fundal ce privilegiaza lemnul si betonul aparent, echipa de arhitecti ne aduce in fata unui inedit fenomen de hoarding artistic. O diversitate de obiecte din zona bucatariei si a serilor de relaxare si petrecere ies din conventionalele sertare si dulapuri si se etaleaza pe pereti, dar mai ales pe corpurile de iluminat ce devin somptuoase candelabre.

Puzzle-ul de texturi, culori si materiale (portelan, sticla, alama, lemn etc.) face din aceste obiecte de obicei auxiliare, personajele principale ale conceptului amenajarii.

Chef: Dani Prodan

Sardin
Adresa: Bdul. Mircea Voda 39H, Bucuresti
Rezervari: 40 0729 520 111
Email: office@sardin.ro
Website: www.sardin.ro